Home

AREOPAGUS

Centrul de Educaţie Creştină şi Cultură Contemporană AREOPAGUS

Centrul Regional de Integrare Socială şi Dezvoltare Umană - CRIS-DU

HOME

DESPRE NOI

Bun Venit!

Valori și obiective

Istoric

Personal

Parteneri

Galerie Foto

Video

EVENIMENTE

DEPARTAMENTE

Areopagus

CRIS-DU

AIFT

Consiliere Biblică

Educație

Limbi străine

Bibliotecă

CONTACT

Calea Martirilor Nr. 104, Timisoara,  

Timiş, 300774, Romania  

Tel. UPC: +40-256-487485, +40-256-494381

www.areopagus.ro, office@areopagus.ro

PROGRAM DE FUNCȚIONARE

Relaţii cu publicul: Luni-Vineri: 9-15

Biblioteca: Luni-Vineri: 10-17

Centrul Areopagus - Google Maps Facebook Email Înscriere Newsletter

EVENIMENTE

EVENIMENTE

Cu Ioan Stanomir despre Iuliu Maniu și apărarea libertății

Joi, 16 mai 2019  |  ora 19:00  |  Centrul Areopagus  |  Imagini

Vă invităm la o seară deosebită cu Prof. Univ. Dr. Ioan Stanomir. Vom discuta despre Libertate, despre modele politice, despre rolul doctrinei creștin-democrate în istoria României și a Europei, despre relevanța acesteia pentru prezent. Gazda evenimentului, Silviu Rogobete. Detalii eveniment | Imagini

MODULUL 9: Consiliere biblică & Fiziologie (Probleme medicale & Depresie)

17-18 mai 2019  |   Vineri 18:00 - 21:00; Sâmbătă 9:00 - 16:00  |  Departamentul Consiliere Biblică

MODULUL 9: Consiliere biblică & Fiziologie (Probleme medicale & Depresie) se va susţine în 17-18 mai, 2019. Dr. Daniel R. Berger II (director Alethia International Ministries, SUA) va preda sesiunile de pelegeri din cadrul acestui modul de formare în consiliere biblică.

Conectare și integrare: Prevenirea radicalizării și extremismului

19-20 Aprilie 2019    

Social inclusion through Education, Training and Youth, Erasmus+ (580205-EPP-1-2016-1-IT-EPPKA3-IPI-SOC-IN). Rezumatul proiectului

Direcţionaţi 3,5% pentru CRIS-DU Areopagus

Tu decizi unde merg banii tăi!

Noile reglementări legislative permit persoanelor fizice să opteze pentru direcţionarea unui procent de 3,5% din impozitul către stat, unei organizaţii non-profit. Astfel puteţi alege să direcţionaţi această sumă, care altfel ar fi preluată de către stat, spre o instituţie care desfăşoară activităţi în sprijinul societăţii.

Direcţionând 3,5% spre Asociaţia CRIS-DU Areopagus aveţi şansa să contribuiţi la susţinerea proiectelor sociale!

Click aici pentru formular și mai multe detalii

Grupul de reflecție „Religie și politică” a reluat activitățile în noul an 2019

Miercuri, 16 ianuarie 2019  |  Centrul Areopagus  |  Calea Martirillor, Nr. 104

Centrul Areopagus a lansat în 2017 seria de întâlniri: Reflecții asupra relațiilor dintre religie și politică. Facilitator/Instructor: Silviu Rogobete

Prin lecturi sugerate de instructor și discuții coordonate de acesta, se urmărește pe de o parte înțelegerea relațiilor complicate dintre religia/teologia creștină și procesele de guvernare democratică. Pe de alta, Centrul Areopagus dorește să contribuie la formarea unei generații de politiceni activi sau de creștini informați, implicați în viața social-politică a țării.

Formatul și calendarul întâlnirilor sunt flexibile, accentul fiind pus pe activitățile de mentorare directă, în funcție de nevoile individuale ale participanților.


ARHIVĂ 2019

MODULUL 8: PSIHOLOGIA SECULARĂ & CONSILIEREA BIBLICĂ

8-9 martie 2019  |   Vineri 18:00 - 21:00; Sâmbătă 9:00 - 16:00  |  Departamentul Consiliere Biblică

MODULUL 8: PSIHOLOGIA SECULARĂ & CONSILIEREA BIBLICĂ din cadrul programului de formare în consiliere biblică, se va susţine în 8-9 martie 2019. Formatorul invitat special pentru acest modul de consiliere este Bill Hines (Președinte, Covenant Ministries, Inc., Consilier certificat ACBC/IABC, USA).

MODULUL 7: PROBLEMATICA ADICȚIILOR ÎN CONSILIEREA BIBLICĂ

11-12 ianuarie 2019  |   Vineri 18:00 - 21:00; Sâmbătă 9:00 - 16:00  |  Departamentul Consiliere Biblică

MODULUL 7: PROBLEMATICA ADICȚIILOR ÎN CONSILIEREA BIBLICĂ va avea loc în 11-12 ianuarie 2019 la Centrul Areopagus.  Formatorul pentru acest modul de formare în consiliere biblică este Tim Brown (Director, His Steps Ministries & Certified Counselor - ACBC, Association of Certified Biblical Counselors, USA).

Lansare Cambridge Papers

Sâmbătă, 8 decembrie 2018  |  Universitatea de Vest din Timișoara  |  Imagini de la lansare

Sâmbătă, 8 decembrie 2018, a avut loc a doua lansare a broșurilor Cambridge Papers, numerele 34-36, la Universitatea de Vest din Timișoara în cadrul unei întâlniri cu studenții de la programul de masterat „Practica Asistenței Sociale centrată pe Valori.” Participanții au primit broșurile care au fost lansate precum și alte broșuri care au fost incluse în bibliografia pentru cursul „Concepțiile sociale ale unor texte religioase majore (creștinism, iudaism, islam)”. În urma lecturării broșurilor, câțiva studenți ne-au transmis următoarele:

„Am folosit în lucrarea mea note Cambridge Papers, mi s-au părut foarte bine structurate ideile,  abordarea clara,  inclusiv faptul că exista varianta tradusa este un mare plus.” (B. A.)

„Broșurile Cambridge Papers m-au ajutat foarte mult în realizarea materialului pentru evaluare. Conținutul acestora este foarte bine structurat, informațiile foarte prețioase sunt redate cu foarte multă claritate, iar în ceea ce privește lecturarea textului pot să spun că este accesibil oricărui nivel de cultură. Ceea ce îmi place foarte mult este formatul mic al broșurii și calitatea hârtiei utilizate, deoarece în bibliotecă ocupă un spațiu insesizabil și la fel și în geantă, fiind un partener bun de drum în călătorie.” (A. O.)

„Am lecturat broșurile Cambridge Papers nu doar pentru realizarea lucrării de evaluare, pentru care, recunosc, mi-au fost de mare folos, ci și pentru că acestea conțin informații importante privind originile culturilor religioase creștine, mozaice, islamice și importanța acelor prime gândiri în construcția societăților moderne. Sunt deosebit de interesante și, în același timp utile pentru îmbogățirea culturii proprii. Cel mai important lucru însă, este că sunt pe înțelesul tuturor. Vă mulțumim că ne-ați oferit privilegiul de a intra în posesia lor!” (O. E.)


Arhivă evenimente 2018

English Romana